Pestki rokitnika 

Продается оптовыми партиями

Opis

 Nasiona lub pestki z rokitnika – źródło jednej z odmian oleju z rokitnika. Olej z pestek stosuje się do produkcji rozmaitych środków kosmetycznych. Nasiona (pestka) rokitnika oddziela się od miąższu płodu w początkowym etapie procesu technologicznego, zachowując strukturę i całość. Nasiona suszy się w kamerze z przymusową wentylacją w temperaturze 40-45 °C i stałe się miesza.

Złożyć wniosek

1. produkcja oleju z rokitnika dla farmaceutycznego przemysłu i kosmetologii (oleje do masażu, suplementy diety, preparaty ziołowe, kremy, mleczka, maseczki, szampony, peelingi);

Wysuszona pestka z rokitnika zawiera od 10 do 13% oleju z rokitnika. Olej z pestek rokitnika jest ceniony za dużą zawartość witaminy Е, która, jak wiadomo, polepsza żywienie skóry, sprzyja odnowie komórek i całego organizmu.

Warunki przechowywania: suche, chłodne pomieszczenie w temperaturze od 0 do 20°С.

Termin przydatności  24 miesiące.

Opakowanie - PET worki po 20-30 kg


Recenzje: