Sâmburele de cătină 

Vândute în vrac

descriere

Sâmburele de cătină e sursa unuia dintre tipurile de ulei de cătină. Uleiul de cătină se folosește pentru producerea diferitor tipuri de preparate cosmetice. Sămânța (uleiul) de cătină se separă de pulpa fructului la etapa initțială a procesului tehnologic, păstrând structura și integritatea ei. Semințele se usucă într-o cameră cu ventilare forțată, la temperatura de 40 - 45°C, fiind amestecate continuu.

 

Trimiteți o aplicație

Producerea uleiului de cătină pentru industria farmaceutică și cosmetică (uleiuri de masaj, aditivi biologic activi, fitopreparate, creme, loțiuni, măști, șamponuri, scrub-uri).

 

Sâmburii uscați de cătină conțin de la 10 la 13% de ulei de cătină, și sunt celebri în industria cosmetică prin calitățile sale. Spre exemplu, ei se folosesc la producerea cremelor, a măștilor, a șamponurilor, a balsamurilor, și ale altor preparate.

 

Uleiul de cătină e prețiut pentru conținutul înalt de vitamina E, care, după cum se știe, îmbunătățește hrănirea pielii și contribuie la reînnoirea celulelor, și a întregului organism.

Uleiul din sâmburi se deosebește de cel din pulpa (sucul) fructului prin proprietățile sale și conținutul său chimic. De asemenea trebuie de menționat, că metoda clasică de obținere a uleiului de cătină din sâmbure nu presupune utilizarea lui ulterioară în scopuri alimentare.

 

A se păstra în: încăperi uscate, răcoroase, la temperaturi de la 0 la 20°C.

Termenul de păstrare: 24 luni.

Ambalaj: Saci PET de 20 – 30 kg. 

 


opinii: