Olej z rokitnika koncentrat PRODUKT LUZEM

Продается оптовыми партиями

Купить
-+
Opis

 Olej z rokitnika koncentrat – niepowtarzalny naturalny koncentrat biologicznie czynnych substancji, podstawę którego stanowią egzogenne kwasy tłuszczowe. Olej zawiera witaminy В1, В2, Р, Е, A, K, tokoferole, stearynę, jak również jest źródłem magnezu, żelaza, kobaltu, krzemu, glinu, manganu, boru, oraz innych mikroelementów.

Minimalne zamówienie: 50 kg

Złożyć wniosek

Dane dotyczące wskaźników

Norma

Dane dotyczące partii kontrolnej

Wygląd zewnętrzny

Oleista ciecz jednorodna bez obcych dodatków. Dopuszcza się znikomy osad, który rozpuszcza się nagrzewaniem do +40 °C

Zgodność

Kolor

Jaskrawy czerwono-brązowy

Zgodność

Zapach

Owocowy, pachnący, silny, właściwy świeżym owocom rokitnika

Zgodność

Gęstość w temperaturze 20 °C, g/cm³

0,850 – 0,922

0,910

Współczynnik załamania (20 °С)

1,466 – 1,477

1,471

Zawartość wody i substancji lotnych, %

Nie więcej niż 0,30

0,30

Liczba kwasowa, mg КОН/g

Nie więcej niż 20,0

12,2

Kwas palmitynowy C 16:0, %

Brak normy

36,47

Kwas oleopalmitynowy C 16:1, %

Brak normy

37,16

Kwas stearynowy C 18:0, %

Brak normy

2,68

Kwas oleinowy C 18:1, %

Brak normy

10,16

Kwas linolowy C 18:2, %

Brak normy

12,24

Kwas linolenowy C 18:3, %

Brak normy

0,73

Zawartość karotenoidów ilości (w przeliczeniu na beta-karoten), mg%

Mniej niż 300

530

Reakcja pH ekstraktu wodnego

Neutralna

6,14

LMMTiMFB, CFU/g produktu

Nie więcej niż 1000

Zgodność

Drożdże, drożdżepodobne, pleśnie, CFU/g produktu

Nie więcej niż 100

Zgodność

Bakterii rodziny Enterobacteriacea, w 1 g

Nieobecność

Zgodność

Patogenne gronkowce, w 1 g

Nieobecność

Zgodność

Pseudomonasaeruginosa, w 1 g

Nieobecność

Zgodność

Elementy toksyczne, mg/kg

Ołów

Arsen

Rtęć

 

Nie więcej niż 5,0

Nie więcej niż 5,0

Nie więcej niż 1,0

 

0,06 

Mniej niż 0,01

Mniej niż 0,001

1. farmaceutyczny przemysł i kosmetologia (balsamy, olejki aromatyczne, oleje do masażu, suplementy diety, preparaty

2. ziołowe, kremy, mleczka, maseczki, szampony, peelingi);
3. produkty dietetyczne;
4. wyroby cukiernicze (jako dodatek do twarożków, majonezu, masła, margaryny, ciasta, wyrobów mleczarskich).

Istnieją dwa rodzaje oleju – z pestek i miąższu owoców rokitnika. Różnią się od siebie składem i ukierunkowaniem działania składowych. Olej z pestek głównie ma niespożywcze wartości (kierunek farmaceutyczny i kosmetyczny). Olej z miąższu (lub soku) rokitnika jest idealny do stosowania w żywności, lecz może być stosowany i w kosmetologii. Odpowiednio, zakres stosowania oleju z rokitnika z miąższu płodu jest znacznie szerszy, aniżeli oleje z pestek.

 

Ałtaj-Zanddorn” Sp. z o.o. akurat wytwarza koncentrat oleju z rokitnika z miąższu owoców rokitnika!

Wyjątkowość naszej technologii polega na tym, że progresywny niemiecki sprzęt pozwala uzyskać olej najwyższej jakości z miąższu owoców drogą mechaniczną. Tak więc, jest wyeliminowana ekstrakcja pierwiastków chemicznych, a otrzymywany produkt – 100% naturalny bez dodatków chemicznych. Olej jest jednorodną cieczą mocno-pomarańczowego koloru z nasyconym wyraźnym smakiem świeżych owoców.

 

Właściwości lecznicze oleju z rokitnika – reguluje procesy przemiany materii w organizmie, ma działanie lecznicze i gojące, posiada właściwości przeciwbólowe i przeciwzapalne

 

Olej z rokitnika jest uważany za niezastąpiony środek w przypadkach odmrożeń, poparzeń (termicznych, chemicznych, popromiennych), niedoboru witamin, kobiecych chorób zapalnych, hemoroidów, zapalenia zatok, zapalenia miazgi, przyzębia, anginie. Ponadto, olej z rokitnika jest często używany jako pomoc w przypadku zapalenia błony śluzowej żołądka.

Olej jest również znany ze swoich właściwości odżywczych. Jego dodają do artykułów żywnościowych w celu podwyższenia jakości oraz aktywności biologicznej produktu. Produkty oparte na jego podstawie zwiększają odporność, normalizują przemianę materii w organizmie, wyprowadzają z organizmu wolne rodniki, zwiększają odporność organizmu na promieniowanie, obniżają poziom cholesterolu we krwi.

Zawartość karotenoidów (prowitamina А) w różnych partiach oleju z rokitnika jest możliwa stanowić, a mianowicie:

  • 451-600 mg%

  • 371-450 mg%

  • 301-370 mg%

  • 200-300 mg%

Warunki przechowywania: w suchym i chłodnym pomieszczeniu w temperaturze od 0 do 20°С.

Termin przydatności oleju do celi kosmetycznych – 24 miesiące.

Termin przydatności oleju do produkcji suplementów diety – 12 miesięcy.


Recenzje:

()
I wanetd to spend a minute to thank you for this.